ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Рахункова палата Росії засумнівалася у здатності РФ замістити заборонені імпортні продукти

У Москві побоюються санкцій з боку України

Рахункова палата Росії засумнівалася у здатності РФ замістити заборонені імпортні продукти
архив
Фото: newreporter.org

Рахункова палата вважає, що Росія може не впоратися з повним заміщенням забороненого до ввезення в РФ продовольства.

Про це повідомляє ТАСС.

Згідно з підготовленим фахівцями Рахункової палати висновком "Про федеральний бюджет на 2015 рік і на плановий період 2016 і 2017 років", потенціал заміщення продуктів вкрай лімітований.

"Потенціал імпортозаміщення у секторі продовольчих товарів наразі лімітується обмеженими можливостями наявних виробничих потужностей у харчовій промисловості", - повідомляється в документі.

Як зазначає ТАСС, повідомлення перш за все стосується молочної продукції, деяких видів сирної і м'ясної продукції.

Крім того, ембарго створює додаткові труднощі у виробництві продуктів.

"У виробництві деяких видів продовольчих товарів використовується імпортна сировина, в тому числі з країн, щодо яких запроваджено заборону, що може створити додаткові труднощі у завантаженні наявних вільних виробничих потужностей", - наголошується в доповіді.

На думку фахівців, можливі санкції проти Росії з боку України на поставки продовольчої та сільськогосподарської продукції можуть скоротити рівень імпорту до 45%.

Нагадаємо, 7 серпня Росія ввела заборону на поставки низки товарів з країн ЄС, США, Австралії, Канади та Норвегії. Обмеження діятимуть протягом року. 20 серпня список поповнився живою рибою. Водночас з нього прибрали мальків лосося і форелі, безлактозне молоко і молочну продукцію, насіннєву картоплю, цукрову кукурудзу, горох, БАДи та вітаміни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram