ГоловнаСвіт

Іспанські лікарі страйкують проти некомпетентності уряду

В Іспанії в ізоляторі залишаються 4 людини, уражені вірусом Ебола

Іспанські лікарі страйкують проти некомпетентності уряду
Фото: EPA/UPG

В Іспанії медичні працівники вже другий день страйкують біля шпиталю, в якому лежить медсестра Тереза Ромеро, уражена вірусом лихоманки Ебола.

Як повідомляє euronews, лікарі вимагають відставки міністра охорони здоров'я країни Ани Мато.

Вони звинувачують керівництво в тому, що їхніх колег, які доглядали за іспанськими проповідниками, котрі заразилися в Африці вірусом Ебола, належно не підготували до роботи.

Протестувальники наполягають, що уряд абсолютно не компетентний, приймає рішення, не радячись ні з фахівцями, ні з громадянами. Мітингувальники стверджують, що в Мадриді, незважаючи на ризик завезення Еболи в Європу, зокрема в Іспанію, вирішили прийняти двох місіонерів, які перебували на межі смерті. При цьому демонстранти наголошують, що проти смертельного вірусу поки що не існує вакцини, а іспанські лікарі не можуть і не готові надавати необхідну допомогу ураженим.

Тим часом із тієї самої мадридської лікарні випустили ще одну медсестру, яка також опікувалася священиками і кілька днів провела в карантині.

Наразі в ізоляторі залишаються ще чотири людини, зокрема сама Ромеро і її чоловік Хав'єр, у якого також виявили вірус.

Повідомляють, що Хав'єр Ромеро виклав в Інтернеті відео, в якому звернувся до організації захисту тварин з проханням допомогти зберегти життя його псові Ескалібуру. Чолові побоювався, що фахівці, які мали провести дезінфекцію будинку, зроблять псові смертельну ін'єкцію. Після його відеозвернення тисячі користувачів Інтернету опублікували у своїх акаунтах у Twitter знімки своїх вихованців із хештегом "врятуймо Ескалібура". Петицію підписали понад 300 тис. осіб, проте собаку все одно приспали.

Нагадаємо, 6 вересня в Європі підтвердили перший випадок зараження вірусом Ебола. Його жертвою стала медсестра мадридської лікарні, куди в серпні і вересні доправили двох іспанських місіонерів, які заразилися Еболою в Африці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram