ГоловнаСвіт

Мінфін РФ розкритикував ідею Медведєва щодо запровадження tax free

У відомстві заявили, що пропозиція прем'єра призведе лише до втрат бюджету

Мінфін РФ розкритикував ідею Медведєва щодо запровадження tax free
Дмитрий Медведев
Фото: EPA/UPG

Заступник міністра фінансів Росії Сергій Шаталов виступив проти запровадження у РФ tax free для іноземних туристів.

Про це 29 вересня повідомляє "Интерфакс".

Раніше в понеділок, 29 вересня, опрацювати можливість введення tax free доручив уряду прем'єр Дмитро Медведєв.

"Це тема не нова. Ми поки що давали негативні висновки", - сказав заступник міністра журналістам. На думку Шаталова, "це ні до чого в Росії, це не та торгова країна і не та виручка торговельних організацій, яка заслуговує того, щоб вводити tax free". Він вважає, що, "крім втрат бюджету, це не дасть ніякого економічного зростання, ні якихось інших плюсів".

У понеділок на зустрічі з віце-прем'єрами Медведєв доручив кабінету міністрів ще раз розглянути можливість введення tax free - механізму повернення ПДВ з покупок іноземців, що виїжджають з країни. Такий механізм діє в 41 державі. "Знаю, що це питання розглядалося, проте багато іноземців, та й взагалі туристи, говорять про те, що все-таки такого роду податкові пільги стимулюють торгівлю", - сказав прем'єр.

У жовтні 2013 року таке саме доручення перший віце-прем'єр Ігор Шувалов дав Мінекономрозвитку і Мінфіну. У липні стало відомо, що Мінекономрозвитку дало негативний відгук на пропозицію. Чиновники визнали, що вплив на залучення іноземних туристів або стимулювання їх до покупок буде несуттєвим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram