ГоловнаСвіт

Горбачов назвав США "головною світовою лихоманкою"

Колишній президент СРСР впевнений, що між РФ і США наразі немає "холодної війни"

Горбачов назвав США "головною світовою лихоманкою"
Горбачев
Фото: EPA/UPG

Колишній президент СРСР Михайло Горбачов назвав США "головною лихоманкою" у світі.

Про це він заявив 26 вересня в ефірі "Русской службы новостей".

Таким чином Горбачов прокоментував заяву президента США Барака Обамы, яке прозвучала раніше. Той під час виступу на сесії Генасамблеї ООН порівняв загрозу від Росії з лихоманкою Ебола.

"У нас одна головна лихоманка - це Америка і її претензії на лідерство", - підкреслив колишній глава радянської держави.

Він назвав риторику американського президента лайкою далекою від політичного діалогу. "Зачепити, спровокувати, а головне - щоб не вщухали чвари в Європі. Тому що у них претензія на монополію. Україна та інші речі - це все приводи", - зазначив Горбачов.

Водночас, на думку колишнього президента СРСР, між Росією і США наразі немає "холодної війни", але її ознаки існують. У зв'язку з цим він зазначив, що російський уряд зайняв правильну позицію в цій складній ситуації.

"Холодної війни" немає, але ознаки її є. "Холодна війна" не потрібна. Таке триває десятками років, і це важко для наших громадян", - пояснив перший президент СРСР.

Виступаючи на 69 сесії Генасамблеї ООН, президент США Барак Обама назвав серед основних світових загроз "поширення вірусу Ебола, агресію Росії і терористів у Сирії та Іраку".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram