ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

США завдали нових авіаударів по позиціях "Ісламської держави" в Сирії

Загалом ВПС США завдали більш ніж 200 ударів по позиціях ісламістів

США завдали нових авіаударів по позиціях "Ісламської держави" в Сирії
архив
Фото: www.1news.az

ВПС США завдали нової серії ударів по позиціях бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" на території Сирії та Іраку.

Про це 24 вересня повідомляє агентство Рейтер.

У підсумку, за інформацією агентства, зруйновано склад зброї, підірвано дві броньовані машин і вісім інших транспортних засобів. Про загиблих і постраждалих не повідомляють.

Загалом по території Іраку вже завдано 198 повітряних ударів і ще 20 по об'єктах ісламістів в Сирії. За словами американських військових, незважаючи на те, що до коаліції, зібравшись для боротьби з "Ісламським державою", входять 40 країн, атака здійснена виключно силами ВПС США.

Як повідомляє euronews, тим часом президент США Барак Обама зустрівся в Нью-Йорку з представниками арабських країн-партнерів США по коаліції. "Я хочу висловити подяку всім вам. Це, зрозуміло, не кінець наших зусиль, а скоріше початок. Я впевнений в нашому партнерстві, яке буде успішним", - заявив він.

До американської військової операції в Сирії приєдналися п'ять арабських держав: Йорданія, Бахрейн, Катар, Саудівська Аравія і ОАЕ.

Президент Сирії Башар Асад заявив, що республіка підтримує будь-які міжнародні зусилля, спрямовані на боротьбу проти терористичних організацій. За його словами, всі дії коаліції повинні відповідати міжнародним домовленостям.

Американці почали бомбити позиції "Ісламської держави" в Іраку ще в серпні. В середині вересня було оголошено про створення міжнародної коаліції противників угруповання. А вже 19 числа ударів по бійцях ісламістського угруповання завдали військово-повітряні сили Франції. 

Перша атака американської авіації на об'єкти ісламістів у Сирії була 23 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram