ГоловнаСвіт

США пообіцяли Ірану не атакувати війська Асада

Вашингтон заздалегідь повідомив Тегеран про заплановані удари в Сирії

США пообіцяли Ірану не атакувати війська Асада
Джон Керри
Фото: EPA/UPG

США запевнили Іран, що не атакуватимуть урядові війська Сирії під час ударів по позиціях бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД).

Про це повідомляє в середу, 24 вересня, агентство Рейтер з посиланням на джерело в уряді Ірану.

За словами іранського чиновника, питання про завдання ударів обговорювалося на зустрічі держсекретаря США Джона Керрі з іранським колегою Мохаммадом Джавадом Заріфа.

"Іран запевнили, що (президент Башар) Асад і його уряд не стануть цілями військових ударів проти бойовиків ІД в Сирії", - сказав співрозмовник агентства.

США, за даними агентства, також заздалегідь повідомили Іран про заплановані удари в Сирії. При цьому джерело в держдепартаменті США зазначило, що мова про точний час завдання удару і передбачувані цілі не йшла. "Як ми вже говорили, ми не координуємо військові дії з Іраном. І, звичайно, ми не обмінюємося розвідданими", - підкреслили в Держдепі.

Згідно з повідомленням Пентагону, 23 вересня американські ВПС за підтримки країн-союзників вперше атакували позиції бойовиків "Ісламської держави" в Сирії. Як інформує Рейтер, за даними правозахисної організації "Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини" (SOHR) внаслідок обстрілів, яких зазнало сірійське місто Ракка, загинули щонайменше 70 бойовиків і вісім мирних жителів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram