ГоловнаСвіт

Італія заморозила активи сина Азарова

Серед опечатаного майна - вілли і земельні ділянки на Сардинії

Італія заморозила активи сина Азарова
Алексей Азаров

В Італії заморозили активи сина колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова, українсько-австрійського бізнесмена Олексія Азарова.

Про це повідомляє ІТАР-ТАРС з посиланням на офіційну заяву Фінансової гвардії, силового підрозділу Мінфіну Італії.

На Азарова в Італії оформлено активи, керовані його австрійською групою Garda Handels - und Beteiliguns Gmbh, яка контролює італійську компанію Agosto 2012 srl. Згідно із заявою Фінансової гвардії, серед опечатаного майна - вілли і земельні ділянки на Сардинії, в околицях Ольбії (Смарагдовий берег), вказується в заяві.

Як підкреслюють у Мінфіні Італії, відповідні дії стосовно Олексія Азарова, який називає себе російським громадянином, пов'язано з відкритим проти нього в Україні розслідуванням за фактами розкрадання коштів державних фондів і незаконного переведення їх за межі країни.

Олексій Азаров в 2002-2003 роках був радником Віктора Януковича, який обіймав тоді посаду прем'єр-міністра. Микола Азаров, який став прем'єр-міністром у 2010 році, подав у відставку 28 січня 2014 року. Відразу після відставки Азаров полетів у Відень, де живе сім'я сина.

Раніше 23 вересня Італія опечатала будинки і готель друга Путіна Аркадія Ротенберга. Цей захід стосувався нерухомості, акцій і банківських рахунків бізнесмена. Всього заарештовано активів і майна на суму €30 млн.

Арешт на власність бізнесмена накладено у зв'язку з рішенням Євросоюзу про санкції проти Росії, а також згідно із "заходами, передбаченими для запобігання, стримування та припинення фінансування тероризму та діяльності країн, які загрожують міжнародному миру і безпеці". Сам Ротенберг назвав арешт нерухомості в Італії "абсурдним і нелегітимним" кроком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram