ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

У Нью-Йорку заарештували вербувальника "Ісламської держави"

Сумарно терористові-невдасі загрожує 65 років в'язниці

У Нью-Йорку заарештували вербувальника "Ісламської держави"
боевики ИГ
Фото: EPA/UPG

У США пред'явили звинувачення власникові продуктової крамнички з Нью-Йорка, який вербував бойовиків для терористичного угруповання "Ісламська держава".

Про це 16 вересня повідомляє CNN.

За даними телеканалу, 30-річний Муфід Ельфгі планував взяти участь у джихаді особисто. Зокрема, у його плани входило вбивство кілька американських солдатів, що відслужили в Іраку.

Йому було пред'явлено звинувачення за трьома статтями: "Фінансування іноземної терористичної організації", "Планування замаху на офіційну особу" і "Зберігання зброї та боєприпасів з наміром вчинити злочин".

Про свої наміри терорист відкрито писав у "Твіттері", закликаючи всіх мусульман жертвувати третину зарплати на користь "Ісламської держави". При цьому Ельфгі вербував потенційних рекрутів, оплачував їм квитки та проживання і збирався організувати їх перекидання у Сирію. Інформаторам ФБР, яким вдалося проникнути у групу, Ельфгі розповів, що планує вбити щонайменше 15 американських військовослужбовців.

Ельфгі взяли на гарячому при спробі купити пістолет і патрони у підставної особи. Сумарно Ельфгі загрожує 65 років в'язниці.

На цей час "Ісламська держава" контролює кілька провінцій у Сирії та Іраку і воює як проти урядових військ, так і проти формувань збройної опозиції. Наприкінці червня бойовики оголосили про створення "ісламського халіфату" на підконтрольних їм територіях у Іраку та Сирії. Халіфом було оголошено лідера бойовиків Абдаллу Ібрагіма ас-Самараї, також відомого як Абу Бакр аль-Багдаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram