ГоловнаСвіт

ООН: за останні 10 років кількість тих, хто голодує, у світі скоротилася

Сьогодні від недоїдання страждає кожен дев'ятий житель планети

ООН: за останні 10 років кількість тих, хто голодує, у світі скоротилася
Фото: alternativenews.org

Більш ніж на 100 мільйонів скоротилася кількість тих, хто голодує, у світі за останні 10 років, проте досі від недоїдання страждає кожен дев'ятий житель планети, тобто близько 805 млн осіб.

Про це йдеться в опублікованій у вівторок, 16 вересня, щорічній доповіді ООН "Стан справ з продовольчою безпекою у світі".

У доповіді, підготовленій Продовольчою і сільськогосподарською організацією (ФАО), Міжнародним фондом сільськогосподарського розвитку (ІФАД) і Всесвітньою продовольчою програмою (ВПП), також зазначається, що з 1990-1992 років кількість тих, що голодують, скоротилася більш ніж на 200 млн.

У документі також підкреслюється, що на сьогодні 63 країни, що розвиваються, вже досягли мети щодо зниження вдвічі частки тих, що голодують, і ще шість країн мають досягти її до 2015 року.

"Це є доказом того, що ми можемо виграти війну з голодом і мусимо надихнути країни на рух вперед до досягнення мети за підтримки міжнародної спільноти, якщо буде потрібно", - заявили глави ФАО, ІФАД і ВПП у вступі до доповіді.

На їхню думку, прискорене, масштабне і стійке скорочення кількості тих, що голодують, можливо за умови твердої політичної волі, а її має підкріпити "правильне розуміння національних проблем, вироблення відповідних варіантів політики, активна участю всіх сторін і позитивний досвід інших країн".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram