ГоловнаСвіт

Мерія Новосибірська відмовила опозиції в проведенні "Маршу миру"

Організатора акції не пустили в будівлю міськради на обговорення заявки

Мерія Новосибірська відмовила опозиції в проведенні "Маршу миру"
архив
Фото: www.facebook.com/svideteli.pokrashenia

Мерія Новосибірська відмовила опозиціонерам у проведенні "Маршу миру" проти війни в Україні 21 вересня.

Про це заявив голова комітету мерії із взаємодії з адміністративними органами Анатолій Потапов, повідомляє "Интерфакс-Сибирь".

За словами Потапова, у проведенні акції відмовлено, оскільки організатори нібито порушили терміни подачі повідомлень. Він також зазначив, що напередодні в мерії мали обговорити заявку разом з організатором, але він не прийшов.

Тим часом Єгор Савін, голова новосибірського відділення руху "Солідарність", який є ініціатором проведення в місті "Маршу миру", повідомив у "ВКонтакте", що організатор заходу Сергій Родіонов не зміг прийти в мерію, оскільки його затримали на сходинках мерії і протримали там до кінця робочого дня.

Заявку на проведення "Маршу миру" в Новосибірську опозиціонери подали в мерію 5 вересня. Планувалося, що в акції візьмуть участь лише 60 осіб.

Водночас у четвер стало відомо, що мерія Москви дозволила провести "Марш миру", організатори якого розраховують на участь 50 тис. осіб. На сторінці заходу у "Фейсбуці" свою участь в акції підтвердили вже понад 5 тисяч людей, більш ніж тисяча заявила про можливу участь. Цей "Марш миру" стане, як повідомляють організатори, природним продовженням і розвитком однойменної акції проти війни в Україні, яка пройшла в Москві 15 березня.

Окрім того, співголова партії "РПР-Парнас" Борис Нємцов раніше повідомляв, що опозиція планує провести 21 вересня "Марші миру" - крім Москви і Новосибірська - в Єкатеринбурзі та інших містах Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram