ГоловнаСвіт

Меркель назвала санкції єдиним засобом тиску на Росію

Канцлер упевнена, що конфлікт не можна вирішити силою

Меркель назвала санкції єдиним засобом тиску на Росію
Фото: EPA/UPG

Канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає, що єдиним засобом впливу на Росію є економічні санкції. Про це політик сказала сьогодні в інтерв'ю німецькій радіостанції "Інфорадіо".

Меркель заявила, що тільки-но ситуація в Україні нормалізується, каральні заходи проти Росії скасують. Канцлер зазначила, що участь Росії в українському конфлікті "дуже, дуже очевидна" і ці дії не можна залишити без наслідків.

Меркель вважає, що військове вирішення конфлікту неприйнятне, і розраховує на виконання президентами Порошенком і Путіним підписаного протоколу про перемир'я.

Незважаючи на плани НАТО про створення нових сил швидкого реагування, канцлер Німеччини не має наміру збільшувати бюджет міністерства оборони ФРН. За її словами, додаткові фінансові кошти в міноборони з'являться після виведення бундесверу з Афганістану.

Нагадаємо, 5 вересня Україна і терористичні "народні республіки" підписали протокол про припинення вогню, проте обстріли українських блокпостів тривають. Євросоюз зайняв вичікувальну позицію і відклав запровадження нового пакета санкцій проти Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram