ГоловнаСвіт

Канада звинувачує Росію в провокації на навчаннях НАТО в Чорному морі

Корабель Toronto "зустріли" військові літаки РФ

Канада звинувачує Росію в провокації на навчаннях НАТО в Чорному морі
Фото: mk-london.co.uk

Міністр оборони Канади Роб Ніколсон заявив, що російські літаки зробили обліт канадського військового корабля Toronto, який прибув у Чорне море для участі в навчаннях Sea Breeze-2014. Офіційне повідомлення опубліковано на сайті міністерства оборони Канади.

"Хоча літаки російських збройних сил, які здійснювали кругові обльоти HMCS Toronto, не загрожували канадському судну, їхні дії були надто провокаційними і створювали ризик ескалації напруження", - заявив Ніколсон.

Ніколсон також наголосив, що участь Канади та її союзників у заходах безпеки є прямим результатом військової агресії Путіна і вторгнення в Україну.

Міноборони РФ вже відреагувало на заяву Канади і заперечує наближення військових літаків до кораблів у зоні навчань НАТО.

"Маршрут польоту літаків ВПС Росії проходив через район, де знаходився корабель канадських ВМС "Торонто", без зближення з іноземним військовим судном", - заявив сьогодні офіційний представник міноборони, генерал-майор Ігор Конашенков. Як повідомляє ИТАР-ТАСС, йдеться про літаки Су-24 і Ан-26 ВПС Росії.

Нагадаємо, двосторонні навчання Військово-морських сил Збройних сил України та Військово-морських сил США Sea Breeze-2014 стартували в північно-західній частині Чорного моря 8 вересня і триватимуть до 10 вересня. Їхньою метою є проведення міжнародної операції зі встановлення та забезпечення зони безпеки судноплавства в кризовому районі.

Окрім України і США, на навчаннях Sea Breeze-2014 представлені Іспанія, Канада, Румунія і Туреччина. Усього в морську компоненту входять 12 кораблів і суден забезпечення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram