ГоловнаСвіт

США підготували санкції нового рівня проти Росії, - радник Обами

Штати ведуть переговори з європейськими партнерами

 США підготували санкції нового рівня проти Росії, - радник Обами
Фото: www.tatar-inform.ru

США завершили підготовку пакета санкцій нового рівня проти Російської Федерації і зараз проводять активні консультації з цього питання з партнерами по Європейському Союзу.

Про це повідомив під час телефонної конференції з британського Уельсу заступник радника президента США з питань національної безпеки Бен Родес, передає Укрінформ.

"Сполучені Штати вже готові застосувати додаткові санкції. Ми зараз проводимо дуже активні дискусії з нашими європейськими партнерами, щоб накласти велику ціну (на Росію - ред.)", - зауважив чиновник.

Він не сказав, яких секторів стосуватимуться нові обмеження і коли вони будуть запроваджені Вашингтоном. Утім, очевидно, це рішення ухвалять синхронно з європейською стороною.

"Ключовим моментом є те, що Росія повинна далі відчувати збитки через свої дії щодо ескалації (конфлікту на сході України - ред.). Якщо Росія буде загострювати ситуацію, ми можемо збільшити тиск з нашого боку", - сказав Родес.

Раніше президент Франції Франсуа Олланд заявив, що країни Євросоюзу вирішать питання про введення нового пакета санкцій проти Росії залежно від подій найближчих годин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram