ГоловнаСвіт

Латвія купить у Британії 123 одиниці вживаної бронетехніки (оновлено)

Сума операції становить €48,1 млн.

Латвія купить у Британії 123 одиниці вживаної бронетехніки (оновлено)
Фото: id77.livejournal.com

Міністр оборони Латвії Раймонд Вейоніс і міністр оборони Великобританії Майкл Феллон у четвер підписали договір про купівлю владою балтійської країни уживаної гусеничної техніки, повідомляє міністерство оборони Латвії.

Відповідний контракт підписали країни в рамках саміту НАТО в Ньюпорті у четвер, 4 вересня.

Згідно з умовами договору, Латвія придбає 123 одиниці уживаної гусеничної техніки у Великобританії на суму €48,1 млн.

"Це важливий внесок у зміцнення самооборони Латвії. Ми набуваємо поліпшеної бронетехніки, оснащеної найкращою протитанковою зброєю", - сказав Вейоніс.

Як уточнює Defense News, йдеться про гусеничні бойові розвідувальні машини CVR (T). Контракт також передбачає технічне обслуговування та ремонт морально і фізично застарілих бронемашин.

За словами міністра оборони Великобританії Майкла Феллона, які подає видання, королівство таким чином "надає підтримку своїм балтійським союзникам по НАТО". З іншого боку контракт із Латвією дозволить британським військовим заощадити на дорогій утилізації CVR (T) або їхній модернізації.

CVR (T) стоять на озброєнні Великобританії з 1970-х років. 3 вересня міністерство оборони країни оголосило про замовлення у General Dynamics 589 перспективних бойових броньованих машин Scout Specialist Vehicle (SV) вартістю $5,8 млрд для заміни застарілої техніки. Їх поставка має початися у 2017-му і завершитися у 2024 році.

Залежно від модифікації CVR (T) важить близько восьми тонн, розраховано на 3-4 члени екіпажу і розвиває швидкість по шосе до 80 кілометрів на годину. Машину можна озброїти одним або двома кулеметами калібру 7,62 міліметра, а також гарматою калібру 76 або 30 міліметрів.

Scout SV створять на базі універсального гусеничного шасі ASCOD і, за даними General Dynamics, важитиме від 38 до 42 тонн. Бронеавтомобіль випускатимуть у двох основних модифікаціях - з 40-міліметровою гарматою або системою дистанційного керування знаряддями.

Нагадаємо, раніше в четвер повідомлялося, що Латвія схвалила запропоновані Єврокомісією санкції проти РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram