ГоловнаСвіт

Учасниці Pussy Riot запустили сайт, присвячений проблемам правосуддя в РФ

У Роскомнагляд вже подано заявку про реєстрацію проекту як ЗМІ

Учасниці Pussy Riot запустили сайт, присвячений проблемам правосуддя в РФ
Мария Алехина, Надежда Толоконникова
Фото: EPA/UPG

Учасниці Pussy Riot запустили сайт "Медиазона", який висвітлюватиме проблеми російського правосуддя і системи виконання покарань.

Про запуск проекту у своєму "Твіттері" написала Надія Толоконнікова.

За її словами, у Роскомнагляд вже подано заявку про реєстрацію проекту як ЗМІ. Головним редактором видання, розташованого за адресою zona.media, став колишній заступник головного редактора інтернет-видання "Русская Планета" Сергій Смірнов.

"Зона права" - правозахисний проект, що об'єднує людей, які хочуть домогтися зміни тюремної системи в Росії. "Зона права" вже займається юридичною, психологічною та інформаційною підтримкою ув'язнених і підсудних, бере участь у підготовці законодавчих ініціатив щодо зміни ситуації в тюрмах і колоніях", - пояснила Толоконнікова "Інтерфаксу".

Нагадаємо, наприкінці лютого 2012 року п'ятеро дівчат із Pussy Riot влаштували в храмі Христа Спасителя в Москві так званий "панк-молебень". Відео з виступом виклали в інтернеті. Пізніше поліція затримала трьох учасниць акції - Толоконнікову, Альохіну і Катерину Самуцевич. У серпні 2012 року Хамовницький суд засудив їх до двох років колонії загального режиму за хуліганство. У жовтні 2012 року Московський міський суд змінив покарання Самуцевич на умовне і звільнив з-під варти у залі суду. Вирок Альохіній і Толоконніковій залишили чинним. Термін ув'язнення дівчат закінчувався на початку березня 2014 року, однак у грудні 2013 року Альохіна і Толоконнікова вийшли на свободу за амністією, оголошеною Держдумою у зв'язку з 20-річчям Конституції.

Після звільнення Альохіна і Толоконнікова вирішили сконцентруватися на правозахисній діяльності. Про це вони заявили під час першої великої прес-конференції на волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram