ГоловнаСвіт

Депутат Держдуми, який голосував проти анексії Криму, відмовився повертатися до РФ

Ілля Пономарьов перебуває в Каліфорнії

Депутат Держдуми, який голосував проти анексії Криму, відмовився повертатися до РФ
Илья Пономарев

Депутат Державної думи, який голосував проти ратифікації Угоди про прийняття Криму до складу РФ, відмовився повертатися до Росії.

Ілля Пономарьов був єдиним депутатом, який не підтримав це рішення. Після цього у нього виникли проблеми, зокрема йому заборонили виїзд за кордон. Однак до того часу він вже був за кордоном, пише РБК.

Станом на початок вересня 2014 року, Пономарьов перебуває в американському штаті Каліфорнія, а потім збирається відвідати Китай і Малайзію. При цьому він стверджує, що емігрувати з Росії не має наміру.

"Наразі я нікуди виїжджати [з Росії] не збираюся. Але не хочу потрапити в заручники теж. Розбираємося з приставами", - сказав він.

Нагадаємо, Пономарьов пояснив своє рішення проголосувати проти анексії Криму так: "445 за, 0 утрималися, 1 проти (я). Четверо не голосували... У 1994 році уряд Єльцина уклав з урядом України угоду - ми відмовляємося від територіальних претензій на Крим, а Україна відмовляється від ядерної зброї. Недалекоглядна угода, але тим не менше - ми дали слово. Україна свою частину угоди виконала, ми ж її, виходить, банально обдурили".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram