ГоловнаСвіт

ЄС за тиждень підготує нові санкції проти Росії

Лідери Євросоюзу заявили, що на Донбасі війна

 ЄС за тиждень підготує нові санкції проти Росії

Лідери Європейського союзу наказали Європейській комісії розробити нові санкції проти Росії до 7 вересня.

Про це на підсумковій прес-конференції в Брюсселі після саміту лідерів країн-членів ЄС сказали президент Європейської Ради Герман Ван Ромпей і президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу.

"Європейська Рада каже, що готова прийняти подальші значні кроки у зв'язку з розвитком ситуації в Україні і просить Європейську комісію терміново провести підготовчу роботу спільно з Європейською службою зовнішньополітичної діяльності та подати пропозиції на розгляд протягом тижня", - сказав Ван Ромпей.

У свою чергу Баррозу зазначив, що потрібно діяти швидко, тому що ситуація на Донбасі дуже складна. "Дозвольте мені сказати правильне слово - це війна. Тому що все, що відбувається у східній частині України, справді є війною", - сказав він.

Євросоюз також закликає Росію негайно відкликати війська з України. "Європейська Рада засуджує дедалі більші потоки бойовиків і зброї з території Російської Федерації у східну Україну, а також агресію з боку російських Збройних сил на території України і закликає РФ негайно вивести свої війська і майно з України", - сказано у висновках саміту.

Нагадаємо, що на вчорашньому саміті названо імена нового президента Євроради і глави дипломатії ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram