ГоловнаСвіт

Російські військові безпосередньо причетні до бойових дій в Україні, - Расмуссен

За словами генсека, в альянсі солідарні з Україною

Російські військові безпосередньо причетні до бойових дій в Україні, - Расмуссен
Расмуссен

Російські військові безпосередньо причетні до військових дій в Україні, у зв'язку з чим НАТО вживе заходів для постійної підтримки України.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен у Брюсселі по завершенні надзвичайного засідання комісії Україна-НАТО, повідомляє 29 серпня УНІАН.

"Росія продовжує постачати сепаратистам танки, бронетранспортери, артилерію і ракетні установки. Росія стріляє по Україні з російської території і в самій Україні. Більш того, Росія продовжує утримувати тисячі готових до бою підрозділів на українському кордоні. Це нахабне порушення українського суверенітету і територіальної цілісності і підриває всі дипломатичні зусилля, спрямовані на мирне розв'язання", - підкреслив він.

"Незважаючи на заперечення Москви, зараз цілком очевидно, що російські війська та обладнання незаконно перетнули кордон східної та південно-східної України. Це - не поодинокий випадок, а частина загрозливої поведінки, яка триває вже місяцями з метою дестабілізувати Україну як суверенну державу", - заявив генсек Альянсу.

За словами генсека НАТО, під час сьогоднішнього засідання союзники висловили загальну солідарність з Україною, а під час саміту НАТО в Уельсі 4-5 вересня під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком Альянс зробить чіткою постійну підтримку України.

"Ми рішуче засуджуємо той факт, що Росія продовжує порушувати свої міжнародні зобов'язання. Ми закликаємо Росію припинити свої незаконні військові дії, припинити постачати зброю сепаратистам і негайно зробити кроки, спрямовані на деескалацію цієї небезпечної кризи", - підсумував генсек НАТО.

Раніше у п'ятницю Расмуссен заявив, що Україна має шанс стати членом НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram