ГоловнаСвіт

Німецькі політики закликали ЄС до нових санкцій проти РФ

У Берліні вважають, що Путін буде розглядати будь-які вагання Європи як слабкість

 Німецькі політики закликали ЄС до нових санкцій проти РФ
Норберт Реттген
Фото: EPA/UPG

Європа повинна відреагувати на очевидну ескалацію конфлікту в Україні, узгодивши нові санкції проти Росії на саміті ЄС, який відбудеться цими вихідними.

Про це заявили два високопоставлені німецькі депутати, близькі до канцлера Німеччини Ангели Меркель, передає 28 серпня агентство Рейтер

"Важливо, щоб ЄС і Захід відреагували на цю військову ескалацію з боку (президента Росії Володимира) Путіна", - заявив Норберт Реттген, голова зовнішньополітичного комітету парламенту і високопоставлений член партії "Християнсько-демократичний союз" (ХДС), очолюваної Меркель.

За його словами, тепер військова присутність Росії в Україні - "у вигляді танків і солдатів" - є очевидною. Реттген також додав, що відповіддю на дії Москви повинні стати нові санкції, які необхідно обговорити на саміті і, "в ідеалі, узгодити негайно".

"Будь-які вагання будуть розглядатися Путіним як слабкість Європи, що буде стимулювати його продовжувати свої дії", - зазначив політик.

Ще один високопоставлений представник ХДС, заступник лідер парламентської фракції Андреас Шокенхоф, також сказав Рейтер про необхідність розширення санкцій проти РФ.

"Конфлікт став неоголошеною війною, - заявив він. - Якщо інформація про активність російської армії в Україні підтвердиться, необхідно задіяти більш жорсткі санкції щодо Росії".

Нагадаємо, раніше у четвер Президент України Петро Порошенко скасував візит до Туреччини і терміново скликав засідання РНБО через введення російських військ в Україну. Пізніше Порошенко заявив, що ситуація в зоні АТО надзвичайно складна, але контрольована. Крім того, він заявив, що Генштаби України і Росії у четвер провели переговори, а також анонсував імпорт сучасної зброї в Україну

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram