ГоловнаСвіт

Шойгу пообіцяв збільшити темпи розвитку ВМФ Росії

РФ має намір впроваджувати більше сучасних технологій у виробництво озброєння і військової техніки

Шойгу пообіцяв збільшити темпи розвитку ВМФ Росії
Шойгу (слева)
Фото: EPA/UPG

Голова Міноборони РФ Сергій Шойгу заявив, що Росія нарощуватиме темпи розвитку свого Військово-морського флоту.

 Про це 22 серпня повідомляє "РИА Новости".

"Створення потужного та ефективного Військово-морського флоту є одним з наших пріоритетів. Надалі темпи розвитку ВМФ ми тільки нарощуватимемо", - сказав Шойгу на церемонії підіймання військово-морського прапора на дизель-електричному підводному човні "Новоросійськ".

За його словами, Росія також має намір впроваджувати більше сучасних технологій у виробництво озброєння і військової техніки.

Шойгу у вівторок заявляв, що ВМФ Росії на тлі останніх подій навколо України можуть переоснастити сучасною зброєю.

Раніше, у зв'язку з ситуацією навколо України, блок НАТО вжив низку заходів, спрямованих на забезпечення безпеки союзників. Так, посилено місії повітряного патрулювання країн Прибалтики, літаки з радіолокаційним обладнанням здійснюють регулярні польоти над територією Польщі та Румунії, введено додаткові кораблі НАТО в Балтійське і Середземне моря. Окрім того, Альянс заявив про збільшення постійної присутності персоналу, про розширення програми навчань, зміцнення системи раннього оповіщення та посилення можливостей сил реагування.

Нагадаємо, 5 серпня суд наказав доправити до Києва міністра оборони РФ  для обрання йому запобіжного заходу за фінансування тероризму в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram