ГоловнаСвіт

Медведєв сподівається на короткочасність заборони на імпорт продовольства в РФ

Російський прем'єр вважає, що обмеження імпорту не повинно призвести до зростання цін

Медведєв сподівається на короткочасність заборони на імпорт продовольства в РФ
Медведев

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв сподівається, що заборона на імпорт продовольства в РФ у відповідь на санкції Заходу не триватиме довго.

Про це він заявив 18 серпня на нараді з віце-прем'єрами, повідомляє "РИА Новости".При цьому прем'єр підкреслив, що ці заходи вимушені і є відповіддю.

Медведєв також заявив, що заборона на імпорт до Росії низки продовольчих товарів не повинна призвести до зростання цін і дефіциту на внутрішньому ринку.

"Звичайно, цей документ не повинен обмежувати інтереси російських споживачів, істотно позначатися на стані справ на продовольчому ринку і також не повинен призводити до дефіциту і зростання цін", - додав він.

Окрім того, прем'єр доручив уряду РФ і регіональній владі за участю виробників продукції та постачальників оперативно відслідковувати ситуацію.

Нагадаємо, 6 серпня президент РФ Володимир Путін підписав указ про застосування спеціальних економічних санкцій, заборонивши імпорт сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства з країн, які ввели санкції проти Росії.

7 серпня прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв оголосив список забороненого до ввезення продовольства. Перелік включає м'ясо великої рогатої худоби, свинину і харчові субпродукти свійської птиці, рибу, ракоподібних, молюсків та інших водяних безхребетних, молоко і молочні продукти, а також овочі, їстівні коренеплоди і бульбоплоди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram