ГоловнаСвіт

У Латвії фермери знищують урожай через наплив продукції з Польщі

Найближчим часом селяни сподіваються домовитися з банками про пільги на виплати за кредитами

У Латвії фермери знищують урожай через наплив продукції з Польщі
Фото: id77.livejournal.com

У Латвії фермерські господарства, що спеціалізуються на вирощуванні овочів та фруктів, змушені знищувати урожай або продавати його за безцінь, оскільки ринки країни заполонила дешева продукція з Польщі, повідомляє 17 серпня Delfi.lv з посиланням на телеканал LNT.

"Ситуація склалася досить загрозлива, оскільки на сьогодні доводиться викидати кольорову капусту, кабачки, сезонні товари", - розповіла керівник кооперативу Musmaju darzeni Едіта Страздиня. Підприємниця не змогла сказати, яка величина збитків, завданих господарствам.

Разом з тим, селяни все ж намагаються реалізовувати свою продукцію на місцевих ринках, однак змушені істотно знижувати ціни на неї. Так, наприклад, закупівельні ціни на помідори знизилися на 50%.

Найближчим часом фермери планують зустріч з представниками Селянського сейму і комерційними банками, щоб домовитися про пільги на виплати за кредитами.

Нагадаємо, Росія на рік обмежила імпорт низки товарів з країн, які ввели санкції проти Москви: США, країн Євросоюзу, Канади, Австралії та Норвегії. До відповідного переліку потрапили яловичина, свинина, птиця, риба, молочна продукція, фрукти, горіхи та інші продукти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram