ГоловнаСвіт

Папа Франциск закликав до примирення на Корейському півострові

Раніше понтифік зустрівся з главами 12 представлених в країні релігійних конфесій

Папа Франциск закликав до примирення на Корейському півострові
Папа Франциск в Сеуле
Фото: EPA/UPG

В останній день свого візиту до Південної Кореї Папа Римський Франциск провів у Сеулі месу, під час якої закликав до примирення на півострові та встановлення згоди між Південною та Північною Кореями, повідомляє 18 серпня euronews.

Раніше понтифік зустрівся з главами 12 представлених в країні релігійних конфесій. Як зазначила прес-служба Ватикану, під час перебування в Південній Кореї Франциск "не міг не відчути важкість розділення єдиного народу".

"Помолимося за появу нових можливостей для діалогу, зустрічей та врегулювання розбіжностей, за більше визнання того, що всі корейці є братами і сестрами, членами однієї сім'ї, одного народу", - сказав Франциск.

За п'ять днів свого перебування в Республіці Корея понтифік зустрівся з тими, хто вижив та родичами загиблих у результаті аварії порома "Севол", взяв участь в Азіатському фестивалі католицької молоді, а також церемонії зведення до рангу святих 124 корейських мучеників.Між іншим, нинішня меса співпала за часом з початком великих американо-південнокорейських навчань, спрямованих на перевірку готовності до можливого вторгнення з боку КНДР.

Офіційний Пхеньян назвав ці навчання підготовкою до ядерної війни і пригрозив завдати "нещадного упереджувального удару" по військових США та Південної Кореї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram