ГоловнаСвіт

Лукашенко закликав білоруські підприємства заробляти на російському ембарго

За словами президента, "треба ворушитися, використовувати цей момент і заробити гроші"

Лукашенко закликав білоруські підприємства заробляти на російському ембарго
Лукашенко

Президент Білорусі Олександр Лукашенко закликав підприємства національного АПК використовувати введене Москвою ембарго на імпорт низки продовольчих товарів з певних країн.

Про це 15 серпня повідомляє агентство БЕЛТА.

"Треба ворушитися, використовувати цей момент і заробити гроші", - сказав Лукашенко. При цьому президент попередив про неприпустимість "оголення" внутрішнього ринку через підвищений попиту на білоруську продукцію в РФ.

"Треба мати на увазі, що вони закрили свій ринок, але ми не брали зобов'язання із внутрішнього ринку. Ми можемо завозити собі продукцію з будь-якої точки планети. Треба завантажувати, переробляти і продавати, - зазначив глава держави. - Тільки треба погоджувати з росіянами, щоб нам не дорікали, що ми йдемо в розріз з їхньою політикою".

За словами міністра сільського господарства і продовольства Леоніда Зайця, тільки на постачаннях молочної і м'ясної продукції до Росії з серпня по грудень можна отримати прибуток в обсязі $2,1 млрд.

За інформацією торгового представництва РФ в Мінську, обсяг зовнішньої торгівлі Білорусі з Росією в січні-березні 2014 року склав $8,91 млрд. Імпорт склав $5,25 млрд, експорт - $3,66 млрд. Білорусь поставила до Росії продовольчих товарів і сільськогосподарської сировини на суму $1,08 млрд.

Нагадаємо, 7 серпня Росія ввела заборону на поставки низки товарів з країн ЄС, США, Австралії, Канади та Норвегії. Обмеження діятимуть протягом року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram