ГоловнаСвіт

Керівник московського метро назвав причини аварії в підземці 15 липня

Відповідальні працівники метрополітену понесуть покарання або дисциплінарну відповідальність

Керівник московського метро назвав причини аварії в підземці 15 липня
архив
Фото: EPA/UPG

Керівник московського метрополітену Дмитро Пегов назвав серйозні порушення в роботі персоналу і халатність причиною аварії, що сталася на перегоні між станціями "Слов'янський бульвар" і "Парк Перемоги" 15 липня.

Про це 15 серпня повідомляє РИА Новости.

"Сьогодні вранці в метрополітені відбувся технічний розбирання тих дій, які привели до трагічного випадку, - сказав Пегов. - Остаточний висновок зробить слідство, але те, що були серйозні помилки в роботі служби шляхів нашого шляхового комплексу, це вже зараз видно".

За його словами, стрілковий перевід, через який, зокрема, сталася аварія, працював з порушенням правил технічної експлуатації. "Відбулося порушення чинних технологічних процесів, інструкцій. Це просто халатність, злочинна недбалість", - підкреслив глава метрополітену.

Пегов також пообіцяв, що після вивчення причин ухвалять кадрові рішення. "Частина працівників понесе відповідальність в рамках розслідування кримінальної справи щодо катастрофи в метрополітені, а частина працівників понесе дисциплінарну відповідальність у рамках розбирання, яке проведуть всередині метрополітену", - уклав він.

13 серпня в одній зі столичних лікарень померла одна з постраждалих в аварії. Таким чином, число жертв катастрофи зросло до 24 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram