ГоловнаСвіт

Росія розробить програму імпортонезалежності від США у військовій сфері

Москва має намір налагоджувати військово-технічне співробітництво з Білоруссю та ОАЕ

Росія поступово опрацьовує програму імпортонезалежності і восени може відмовитися від продукції США.

Про це повідомляє ІТАР-ТАРС з посиланням на заступника голови Військово-промислової комісії при уряді РФ Олега Бочкарьова.

За інформацією Держдепартаменту США, Росія закуповувала за океаном вогнепальну зброю і боєприпаси, ракети, авіаційне обладнання, космічні системи і вибухові речовини. У зв'язку з позицією Росії щодо України США заявили про припинення військової співпраці з Росією, а також ввели обмеження на продаж російській стороні продукції військового та подвійного призначення, зазначає ІТАР-ТАРС.

У свою чергу, Росія через події в Україні прийняла рішення про імпортозаміщення у військовій сфері, зокрема - відмову від української продукції. Зараз розробляється також відмова від продукції США.

За інформацією РИА Новости, проблему припинення військово-технічної співпраці Росії з Україною і США сподіваються вирішити за допомогою Білорусі.

Раніше заступник генерального директора "Рособоронэкспорт" Ігор Севастьянов в інтерв'ю ІТАР-ТАРС заявив, що Росія також має намір виробляти озброєння і військову техніку спільно з Об'єднаними Арабськими Еміратами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram