ГоловнаСвіт

У Росії виключили розширення списку заборонених імпортних продуктів

При цьому в Москві допускають скорочення переліку заборонених продуктів

Глава Мінсільгоспу РФ Микола Федоров виключив можливість розширення списку забороненої для ввезення в Росію продукції, однак допустив зміну переліку стосовно скорочення.

Про це повідомляє РИА Новости.

"Перелік може зазнавати змін, але, за моїми уявленнями і з того, як я розумію бачення ситуації з боку керівництва країни, сьогодні він не має перспективи розширення. Звуження, обмеження - може бути", - сказав міністр.

Він також зазначив, що дефіциту продовольчих продуктів в Росії через вжиті заходи не очікують. "Не знаю, можливо, щось виникне через деякий час, але наразі, кажу з посиланням на фахівців, з якими працюємо, ми не очікуємо появи дефіциту продуктів харчування через рішення, ухвалені цими днями", - сказав Федоров.

Нагадаємо, 6 серпня президент РФ Володимир Путін підписав указ про застосування спеціальних економічних санкцій, заборонив імпорт сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства з країн, які ввели санкції проти Росії.

7 серпня прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв оголосив список заборонених до ввезення продуктів. До переліку входять м'ясо великої рогатої худоби, свинину і харчові субпродукти свійської птиці, рибу, ракоподібних, молюсків та інших водяних безхребетних, молоко і молочні продукти, а також овочі, їстівні коренеплоди і бульбоплоди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram