ГоловнаСвіт

Медведєв оголосив список забороненого до ввезення продовольства (оновлено)

Перелік включає продукцію тваринництва, рибу й овочі

Медведєв оголосив список забороненого до ввезення продовольства (оновлено)

Росія заборонила постачання яловичини, свинини, фруктів, птиці, сирів і молока з країн ЄС, США, Австралії, Канади та Норвегії.

Про це заявив прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв.

Обмеження вводять із 7 серпня на один рік. Ембарго на продукти не зачепило дитячого харчування. Постанову уряду опубліковано на сайті кабінету міністрів РФ.

"На виконання указу президента я підписав постанову уряду. Росія вводить повну заборону на постачання яловичини, свинини, плодоовочевої продукції, тобто овочів і фруктів, м'яса птиці, риби, сирів, молока та молочних продуктів", - заявив Медведєв, розпочинаючи засідання уряду в четвер.

Він нагадав, що напередодні президент РФ Володимир Путін підписав указ "Про застосування окремих економічних заходів із метою забезпечення безпеки РФ".

"Фактично йдеться про введення ембарго на імпорт цілих категорій продукції з тих країн, які ввели економічні санкції проти російських організацій і громадян", - наголосив Медведєв.

Список заборонених до ввезення товарів опубліковано на сайті уряду Росії. Перелік включає м'ясо великої рогатої худоби, свинину і харчові субпродукти свійської птиці, рибу, ракоподібних, молюсків та інших водяних безхребетних, молоко і молочні продукти, а також овочі, їстівні коренеплоди і бульбоплоди.

Медведєв нагадав, що "довго наша країна ніяк не відповідала на санкції, які деякі держави ввели проти Росії". "Ми до останнього сподівалися, що наші закордонні колеги зрозуміють, що санкції - це тупиковий шлях, вони нікому не потрібні. Але вони не зрозуміли. І ситуація склалася так, що ми змушені піти на відповідні заходи", - наголосив голова уряду.

Нагадаємо, 29 липня європейські лідери домовилися про введення економічних санкцій проти Росії. Вони стосуються обмеження доступу російських банків до європейських фінансових ринків, введення ембарго на торгівлю зброєю, введення експортних обмежень на товари подвійного використання та обмеження доступу Росії до технологій у нафтовому секторі. Також ЄС увів санкції проти кількох фізичних осіб.

29 липня нові економічні санкції проти РФ ввели і США. Вони стосуються трьох російських банків, це: Банк Москвы, Россельхозбанк і ВТБ Банк, а також Об'єднаної суднобудівної корпорації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram