ГоловнаСвіт

Президент Казахстану оголосив про реорганізацію уряду

Наразі казахський уряд складається з 17 міністерств і 9 агентств

Президент Казахстану оголосив про реорганізацію уряду
Нурсултан Назарбаев
Фото: EPA/UPG

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв в середу оголосив про реорганізацію уряду республіки, передає 6 серпня агентство "Новости-Казахстан".

"Я ухвалив рішення про нову структуру уряду, що складається з 12 міністерств і близько 30 комітетів", - заявив Назарбаєв у середу на розширеному засіданні уряду.

Наразі уряд Казахстану складається з 17 міністерств і дев'яти агентств.

Президент повідомив, що в рамках реорганізації створять п'ять нових міністерств, а всі агентства перейдуть до складу міністерств як комітети. Зокрема, створять міністерство національної економіки, яке очолить нинішній міністр економіки і бюджетного планування Ерболат Досаєв. Цьому міністерству передадуть повноваження міністерства економіки та бюджетного планування, міністерства регіонального розвитку, агентств зі статистики і з захисту конкуренції.

Заступника прем'єр-міністра Казахстану Асета Ісекешева призначать міністром з інвестицій та розвитку. Це нове відомство отримає функції міністерства індустрії і нових технологій, міністерства транспорту і комунікацій, агентства зі зв'язку та інформації і національного космічного агентства. Нове міністерство енергетики отримає функції міністерства нафти і газу, низку функцій від міністерства індустрії і нових технологій і від міністерства навколишнього середовища і водних ресурсів.

Шляхом об'єднання міністерства охорони здоров'я і міністерства праці та соцзахисту населення створюється міністерство охорони здоров'я і соціального розвитку. Глава Казахстану також оголосив про реорганізацію міністерства з надзвичайних ситуацій шляхом передавання його функцій в МВС.

У новому уряді у прем'єр-міністра Каріма Масімова буде два заступники замість колишніх чотирьох. Таким чином, посаду першого заступника прем'єр-міністра збереже Бакитжан Сагінтаєв, заступником з питань людського розвитку буде Гульшара Абдикалікова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram