ГоловнаСвіт

Єгипетські бойовики заявили про 3 жертви обстрілу ізраїльським дроном

Міноборони Єгипту заперечує заяву ісламістів

Єгипетські бойовики заявили про 3 жертви обстрілу ізраїльським дроном
архив
Фото: EPA/UPG

Три бойовики єгипетського воєнізованого угруповання "Ансар Бейт аль-Макдіс", що базується на Синайському півострові, загинули під час обстрілу їхнього автомобіля ізраїльським безпілотником на Синаї.

Про це 25 липня повідомляє агентство Рейтер з посиланням на заяву угруповання.

Однак джерело агентства у Міноборони Єгипту заперечує заяву бойовиків про інцидент.

"Не було ніяких порушень єгипетського повітряного простору ніяким літальним апаратом, ні ізраїльським, ні яким іншим", - заявив співрозмовник агентства.

Повідомлення "Ансар Бейт аль-Макдіс" про ізраїльський обстріл було опубліковано вранці в п'ятницю на сайті, де зазвичай публікуються заяви цього угруповання.

"Кілька джихадистів "Ансар Бейт аль-Макдіс" були вбиті, коли їх автомобіль обстріляв ізраїльський безпілотник у середу ввечері", - йдеться у заяві групи.

У квітні 2014 року США визнали "Ансар Бейт аль-Макдіс" терористичною організацією, звинувативши бойовиків у запуску ракет у бік ізраїльського міста Ейлат і нападах на ізраїльських прикордонників. Окрім того, в Міноборони Єгипту заявили, що бойовики угруповання нападали на єгиптян, іноземних туристів, а також готували атаки на Ізраїль.

Угруповання "Ансар Бейт аль-Макдіс" було сформоване у результаті повстання в Єгипті у 2011 році. Бойовики взяли на себе відповідальність за кілька гучних нападів, зокрема замах на голову МВС Єгипту у вересні 2013 року.

Нагадаємо, з 7 липня Ізраїль проводить у секторі Гази операцію "Незламна скеля". Її офіційна мета полягає у припиненні ракетного обстрілу ізраїльських міст з боку сектору Гази. Наземна фаза військової операції охоплює майже половину території палестинського анклаву. Більше ста сорока тисяч палестинців втекли зі своїх будинків. За останніми даними, повідомляє агентство Рейтер, жертвами конфлікту стали вже 819 палестинців, більшість з яких - мирні громадяни, і 33 ізраїльські солдати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram