ГоловнаСвіт

Білоруським жінкам закрили доступ до 74 професій

Відповідний список професій затвердив Лукашенко

Білоруським жінкам закрили доступ до 74 професій
Лукашенко

Президент Білорусі Олександр Лукашенко затвердив новий список важких, шкідливих та небезпечних робіт, заборонених для жінок.

Повний текст документа доступний на національному правовому порталі Білорусі.

З 25 липня - дня набрання законом чинності - для жінок недоступні 74 професії, зокрема, машиніст бурових нафто-газоустановок, випробувач бойових і спецмашин, забійник худоби, вальцювальник, підривник, водолаз, тесля та інші. Зокрема, жінок забороняється залучати до робіт, пов'язаних з перенесенням ваги вручну, до верхолазних робіт, збирання плодів та рослин на висоті більше 1,3 метра, налагодження каменеобробного обладнання, навантаження та розвантаження трупів тварин, а також виробництва низки небезпечних хімічних речовин, гасіння пожеж, виробництва спирту та рослинних масел.

Станом на вересень 2009 року, у Білорусії були офіційно зареєстровані безробітними майже 25,1 тисячі жінок - 56,3% від загальної частки безробітних у країні. До серпня минулого року цей показник зменшився до 9,3 тис. При цьому, за даними БЕЛТА, безробітних жінок у республіці стало менше, ніж чоловіків.

Окрім того, в уряді республіки було розроблено низку програм сприяння молодим матерям, яких, зокрема, пропонується відправляти після декретної відпустки на профнавчання.

Нагадаємо, наприкінці травня Лукашенко заявив, що готовий повернути "кріпосне право".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram