ГоловнаСвіт

Безробіття в Іспанії вперше за 2 роки опустилося нижче 25%

Зараз кількість безробітних іспанців становить 5,6 млн осіб

 Безробіття в Іспанії вперше за 2 роки опустилося нижче 25%
архив
Фото: EPA/UPG

Рівень безробіття в Іспанії вперше за два роки впав нижче 25% завдяки відновленню економіки.

Про це у четвер, 24 липня, повідомляє ВВС News.

Туристичний сезон забезпечив у другому кварталі додатково 402 тис. робочих місць. У результаті офіційний рівень безробіття знизився з 25,9% у першому кварталі до 24,5% у другому. Незважаючи на це, Іспанія як і раніше займає друге місце у Європі за кількістю незайнятого населення.

Наразі кількість безробітних іспанців становить 5,6 млн осіб. Офіційно працюють 17,4 млн іспанців.

Сім років тому рівень безробіття в Іспанії становив 7%, проте потім підскочив до майже 27%.

Економіка країни дуже постраждала від тривалої рецесії, тріснувшої "бульбашки" у житловому і будівельному секторах, а також державної політики жорсткої економії, розробленої у відповідь на кризу у єврозоні. У середу Центробанк Іспанії заявив, що економіка країни зростала найшвидшими темпами протягом шести років, і зараз вона перевищила на 0,5% рівень першого кварталу 2014 року. Банк також очікує продовження зростання. За прогнозами регулятора, воно може скласти 1,3% у поточному році та 2% у наступному. Глобальна економіка у 2008-2009 році пережила найтяжчу кризу з часів Великої депресії. Криза спочатку виникла на іпотечному ринку США, пізніше охопивши інші сектори економіки. Кілька великих банків збанкрутували, значна частина останніх вижила завдяки держпідтримці.

Практично в усіх розвинених державах було зафіксовано економічний спад. Велика частина з них так і не повернулася до докризових показників ВВП та доходів населення. У Європі ситуація загострилася у 2010-2011 роках, коли надмірна державна заборгованість низки країн, особливо на півдні континенту, призвела до загальноєвропейської боргової кризи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram