ГоловнаСвіт

Москва заперечує обстріл українських Су-25 з території РФ

У Міноборони РФ стверджують, що СБУ звинуватила російських військових, щоб відвернути увагу від падіння "Боїнга"

Москва заперечує обстріл українських Су-25 з території РФ
Место крушения Су-25

Міноборони Росії заперечує припущення української влади про те, що два збиті 23 липня на сході України військові літаки Су-25 могли бути атаковані з території Росії.

Про це 25 липня повідомляє агентство "Рейтер" з посиланням на "Интерфакс".

"У гонитві за введенням в оману громадськості, задля відволікання уваги від катастрофи малайзійського "Боїнга" фантазії представників київської влади варті внесення у Червону книгу військових афоризмів", - сказав агентству неназваний представник Міноборони РФ.

Про те, що два українські штурмовики могли бути атаковані з боку Росії, заявив представник Ради національної безпеки і оборони України Андрій Лисенко. За його словами, після успішного виконання завдання їх обстріляли із зенітно-ракетного комплексу потужної дії.

За даними прес-центру АТО, пілоти штурмовиків устигли катапультуватися. Але інформацію про їхню подальшу долю не розголошували з міркувань безпеки.

Нагадаємо, ввечері 23 липня Міноборони України заявило, що Росія намагається відвернути увагу світу від катастрофи малазійського "Боїнга" в небі над Донбасом, активізуючи дії бойовиків, нарощуючи сценарії гібридної війни та стягуючи війська до кордонів України.

Boeing 777 "Малайзійських авіаліній", що здійснював рейс за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, збили на території України в районі населеного пункту Грабове Донецької області. У результаті авіакатастрофи загинули всі 298 осіб, які перебували на борту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram