ГоловнаСвіт

Меркель, Кемерон і Олланд дали Путіну час до вівторка

Відбулася телефонна розмова лідерів ЄС

Меркель, Кемерон і Олланд дали Путіну час до вівторка
Фото: EPA/UPG

Лідери Німеччини, Великобританії та Франції закликали президента Росії Володимира Путіна натиснути на проросійських бойовиків, щоб вони надали міжнародним експертам "повний доступ" до місця катастрофи літака рейсу MH17. Про це канцлер Німеччини Ангела Меркель, прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон і президент Франції Франсуа Олланд заявили 20 липня в комюніке за підсумками телефонного спілкування, інформує "Радіо Свобода".

"Якщо Росія негайно не вживе необхідних заходів, Європейський Союз визначить наслідки таких дій на Раді міністрів закордонних справ, яке відбудеться у вівторок", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, літак авіакомпанії "Малайзійські авіалінії", що летів рейсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав аварії 17 липня на сході України. Загинули 298 осіб.

20 липня СБУ оприлюднила записи, які свідчать про спробу бойовиків угрупування "ДНР" приховати знайдені на місці катастрофи літака "Боїнг-777" "чорні ящики". Як випливає з аудіозаписів, це робиться на виконання вказівок з Москви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram