ГоловнаСвіт

США скасовують заборону на розвідку нафти на Атлантичному шельфі

Ліцензії на проведення сейсмічних досліджень в Атлантичному океані почнуть видаватися з 2018 року

США скасовують заборону на розвідку нафти на Атлантичному шельфі
архив
Фото: EPA/UPG

Адміністрація президента США Барака Обами прийняла рішення не продовжувати заборону на пошуки нафти і природного газу уздовж атлантичного узбережжя США, яка діяла протягом декількох десятиліть.

Про це повідомило Бюро з управління енергією океану при міністерстві внутрішніх справ США, повідомляє 19 липня "Радіо Свобода".

За рішенням цього відомства, відтепер у водах Атлантичного океану біля берегів США буде дозволено проводити сейсмічні дослідження із застосуванням пневматичних гармат. Цей метод дозволяє отримати детальну інформацію про геологічні структури морського дна і можливі нафтові та газові родовища. У США ця технологія застосовується в Мексиканській затоці і біля берегів Аляски, проте досі підводні сейсмічні дослідження були заборонені уздовж східного узбережжя через побоювання, що вони можуть завдати шкоди навколишньому середовищу і морським тваринам.

Обмежену кількість ліцензій на проведення сейсмічних досліджень в Атлантичному океані почнуть видавати з 2018 року, коли закінчиться термін дії на їх заборону.

Нагадаємо, 3 липня США продали нафту за кордон вперше після 40-річної перерви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram