ГоловнаСвіт

"Влада" Криму нарахувала 200 тисяч українських туристів, які відпочили цього року

Ще 1,15 млн людей, які відпочили на півострові, - росіяни

"Влада" Криму нарахувала 200 тисяч українських туристів, які відпочили цього року
архив
Фото: nr2ru.com

В анексованому Криму від початку року відпочили понад 1,3 млн осіб, з них 200 тисяч - українці (близько 15% від загального потоку).

Про це "міністр курортів і туризму" Криму Олена Юрченко повідомила на апаратній нараді в "Радміні" у вівторок, 15 липня, інформує Крым.Реалии.

"У Криму від початку року відпочили мільйон триста п'ятьдесят дві тисячі осіб, з них двісті тисяч - це українські туристи, я підкреслюю - не біженці, а саме туристи. Українські туристи, які століттями, роками, сім'ями приїжджали до Криму, все-таки цим второваним шляхом йдуть, незважаючи на перешкоди, які, безумовно, все одно існують", - сказала вона.

За інформацією Юрченко, 99% серед інших туристів - росіяни.

"Їх цікавить високий рівень, якість, сервіс", - зазначила вона і додала, що громадяни Росії отримують вищі зарплати, ніж українці, тому можуть собі дозволити дорожчий відпочинок.

Як зазначає Крым.Реалии, Крим наприкінці червня зустрів перших мільйонних цього року туристів. Торік мільйонний турист прибув на півострів 11 червня. За даними видання, Крим у 2013 році прийняв рекордну за роки незалежності України кількість туристів - понад шість мільйонів.

У зв'язку з анексією Криму Росією турпотік на півострів істотно знизився, проте місцева "влада" 2014 року розраховує на три мільйони курортників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram