ГоловнаСвіт

Гілларі Клінтон: президентом США має стати жінка

Екс-держсекретар не уточнила, чи буде балотуватися на посаду президента

Гілларі Клінтон: президентом США має стати жінка
Хиллари Клинтон
Фото: EPA/UPG

Колишня держсекретар і перша леді США Гілларі Клінтон під час презентації своєї книги "Складні рішення" німецькою мовою в Берліні сказала, що зараз саме час, щоб головою США вперше стала жінка, повідомляє 6 липня агентство Рейтер.

"Я вважаю, що ми готові до того, щоб жінка пробилася через скляну стелю", - сказала Клінтон в інтерв'ю німецькому виданню Bild, додавши, що прийме рішення про свою участь у президентській гонці США наприкінці 2014 року або на початку 2015-го.

Екс-держсекретар також відзначила вміння канцлера Німеччини Ангели Меркель керувати країною в непрості часи: "Я вважаю, що вона на своїх плечах винесла Європу зі складних обставин". При цьому безпосередньо Клінтон не уточнила, чи буде сама балотуватися на посаду президента.

Гілларі Клінтон вважають одним з імовірних кандидатів на посаду президента США на виборах 2016 року. У середині травня соціологічна компанія Ipsos повідомляла, що більшість опитаних громадян США вважають Клінтон імовірним переможцем цих президентських виборів. Сама 66-річна Клінтон ще не підтверджувала, що боротиметься за найвищу посаду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram