ГоловнаСвіт

СК РФ звинуватив Коломойського в загибелі оператора "Першого каналу"

Представник СК стверджує, що руки губернатора "вже давним-давно по лікоть у крові"

 СК РФ звинуватив Коломойського в загибелі оператора "Першого каналу"
Коломойский
Фото: Макс Левин

У Слідчому комітеті Росії вважають, що за загибеллю оператора "Першого каналу" Анатолія Кляна стоїть губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський.

Про це 2 липня повідомляє РИА Новости з посиланням на офіційного представника СК РФ Володимира Маркіна.

"Сьогодні, коли ми попрощалися з оператором" Першого каналу "Анатолієм Кляном, який загинув від кулі українських військових, всі чудово розуміють, що і за цією смертю стоїть особисто Коломойський", - сказав Маркін. За його словами, "за цю смерть, і за смерті інших російських журналістів, громадян Одеси та Донбасу йому доведеться все-таки відповісти".

При цьому представник відомства додав: "Нехай сам Коломойський не натискав на курок, особисто не вбивав мирних громадян Донбасу і російських журналістів, його руки вже давним-давно по лікоть у крові".

Нагадаємо, раніше 2 липня Басманний суд Москви заочно "заарештував" Коломойського. Проти нього та голови МВС Арсена Авакова порушено кримінальну справу. Їх підозрюють в організації вбивств, застосуванні заборонених засобів та методів ведення війни, викраденні людей, а також у перешкоджанні законній діяльності журналістів. Суд пояснив своє рішення тим, що на волі Коломойський може вчинити нові злочини, погрожувати свідкам та потерпілим або знищити докази.

Сам Коломойський заявив, що його не хвилює рішення московського суду стосовно арешту.

68-річний Анатолій Клян загинув у ніч проти 30 червня внаслідок обстрілу біля однієї з військових частин, куди журналісти на запрошення проросійських сепаратистів приїхали знімати репортаж.

Як згодом з'ясувалося, вбитий у Донецьку оператор "Першого каналу" потрапив на територію України нелегально.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram