ГоловнаСвіт

Меркель заявила про намір шукати дипломатичне рішення конфлікту в Україні

Консультації голів МЗС ФРН, РФ, України та Франції пройдуть у середу

Меркель заявила про намір шукати дипломатичне рішення конфлікту в Україні
Меркель
Фото: EPA/UPG

Пошук дипломатичного рішення конфлікту в Україні триватиме, незважаючи на те, що прогрес у пошуках мирного врегулювання незначний, заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель, повідомляє 2 липня РИА Новости.

"Ми не припинимо шукати дипломатичне рішення, і відтак міністр закордонних справ ФРН сьогодні прийме російського та українського міністрів закордонних справ", - заявила Меркель журналістам у середу за підсумками переговорів з генсеком НАТО Андерсом фог Расмуссеном. За словами канцлера, до повного вирішення конфлікту ще далеко.

Консультації в МЗС ФРН з Україною за участю голови МЗС Німеччини Франка-Вальтера Штайнмайєра, голови МЗС Росії Сергія Лаврова, голови МЗС України Павла Клімкіна та міністра закордонних справ Франції Лорана Фабіуса, як очікується, відбудуться в Берліні в середу в другій половині дня.

"Ситуація в Україні нас усіх дуже сильно турбує. На жаль, десятиденне одностороннє перемир'я, оголошене Президентом України, не дало значної реакції на мирний план, і збройні сепаратисти досі цього перемир'я не дотримувалися", - сказала канцлер.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко в ніч на 1 липня оголосив про закінчення десятиденного перемир'я на сході країни і початок активної фази АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram