ГоловнаСвіт

США підтримали рішення Києва про продовження АТО

У Держдепі вважають, що Москва "причетна до підтримки сепаратистів"

США підтримали рішення Києва про продовження АТО
Госдеп
Фото: topwar.ru

США підтримали рішення влади України завершити режим припинення вогню і відновити активну фазу АТО на сході України.

Про це заявила під час брифінгу 1 липня у Вашингтоні заступник офіційного представника Держдепартаменту США Марі Харф, повідомляє "Укрінформ".

"Так, ми підтримуємо це", - сказала Харф, відповідаючи на питання репортерів.

За її словами, українські сили мають обов'язок захищати свою територію і людей від наступу й агресії збройних проросійських сепаратистів. Характеризуючи роль Москви в цьому процесі, вона зазначила: "Ми думаємо, що російський уряд значною мірою причетний до підтримки сепаратистів".

Водночас Харф зазначила, що українські військові демонструють стриманість під час активної фази АТО.

Представник Держдепу також сказала, що держсекретар США Джон Керрі напередодні обговорив по телефону це та інші питання з Президентом України Петром Порошенком.

"Вони говорили про ситуацію в Україні та припинення вогню. Керрі також висловив підтримку США народові України та зусиллям українського уряду в підтриманні правопорядку, привітав прихильність українського лідера просувати мирний план, включно із зусиллями щодо амністії, децентралізації влади, політичного діалогу", - підкреслила Харф.

За її словами, представники двох країн також коротко обговорили питання того, "що західні партнери могли б іще зробити, щоб натиснути на Росію, аби вона припинила підтримувати сепаратистів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram