ГоловнаСвіт

Радник Путіна запропонував ЄС виключити Донбас з дії Угоди про асоціацію

Глазьєв заявив про сумнівність Угоди про асоціацію України з ЄС

Радник Путіна запропонував ЄС виключити Донбас з дії Угоди про асоціацію
Сергей Глазьев
Фото: kgz.rs.gov.ru

Радник президента РФ Сергій Глазьєв вважає, що Росія не повинна визнавати Угоду про асоціацію Україна-ЄС, а також пропонує Євросоюзу виключити Донбас з дії цього документа.

Як повідомляє 30 червня УНІАН, про це Глазьєв заявив у понеділок на засіданні Інтеграційного клубу при голові Ради Федерації РФ.

"Ми могли б порушити питання про сумнівність Угоди про асоціацію України з ЄС. Ця угода була підписана Президентом, легітимність якого сумнівна. По-друге, одна четверта, точніше два найбільші регіони України висловили чітке небажання жити в асоціації з ЄС. Виникає питання: що ж робити з Донбасом?" - сказав Глазьєв.

"Чи можемо ми з ЄС домовитися про те, що якщо частина України не хоче жити в асоціації з Брюсселем і виконувати його директиви, можемо цій частині України, яка бажає жити з нами в Митному союзі, дати юридично таку можливість?" - зазначив він.

За словами Глазьєва, у світі є прецеденти, зокрема в самому Євросоюзі, де Данія є членом ЄС, а частина її території - Гренландія - ЄС не належить.

"Якщо говорити про цивілізовані шляхи вирішення конфлікту, то треба розуміти, що вимога федеративного устрою, яку висуває більшість громадян південного сходу України, включає право на самовизначення з погляду зовнішньоекономічних інтеграційних моделей", - сказав він.

Глазьєв також заявив, що Росія не повинна погоджуватися з легітимністю цієї угоди "і треба порушити питання про перегляд з урахуванням наших інтересів".

"Треба обумовити можливості тих територій, які не хочуть делегувати свої повноваження Брюсселя і хочуть працювати з нами в рамках МС. Їм потрібно надати таку можливість", - заявив він.

Нагадаємо, 27 червня Україна підписала економічну частину УА з ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram