ГоловнаСвіт

Білорусь готова прийняти українських біженців, - Лукашенко

Російські ЗМІ далі пишуть про зростання потоку українських біженців у Росію

Білорусь готова прийняти українських біженців, - Лукашенко
Лукашенко

Білорусь готова прийняти біженців з України, надати їм житло і забезпечити роботою.

Про це заявив у вівторок, 24 червня, президент Білорусі Олександр Лукашенко, повідомляє РИА Новости.

"Ми готові брати таких людей (біженців з України - ред.) організовано, розмістити їх у різних частинах країни, дати дах над головою і місце роботи. Ми від них не можемо закритися і не повинні. Подивіться, скільки там дітей, людей страждають, зокрема людей з білоруським корінням", - заявив Лукашенко в Борисові, спілкуючись з місцевими жителями. При цьому він нагадав, що Білорусь зараз переживає дефіцит робочої сили.

Нагадаємо, в травні ЗМІ писали, що Лукашенко готовий повернути "кріпацтво". Повідомляли, зокрема, що він має намір заборонити сільськогосподарським працівникам звільнятися за власним бажанням, а декрет, який наділяє губернаторів повноваженнями вводити заборону на звільнення працівників, нібито вже підготовлено. На думку білоруського лідера, це може поліпшити стан справ у сільському господарстві республіки. Аналогічні заходи вже майже рік застосовують і в білоруській деревообробці.

Протягом останніх тижнів російські ЗМІ не раз повідомляли, що через загострення ситуації на південному сході України нібито сильно зріс потік біженців у Росію. При цьому ні українські прикордонники, ні міжнародні організації, ні США не підтверджують інформацію про біженців з України в Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram