ГоловнаСвіт

МЗС РФ: у Москві готові до контактів із новим головою МЗС України

У РФ кажуть, що Клімкін відомий як "один із найдосвідченіших, найвідоміших дипломатів України"

МЗС РФ: у Москві готові до контактів із новим головою МЗС України
Карасин
Фото: aspekty.net

Російська сторона готова до взаємодії з новим міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним, повідомляє РИА Новости з посиланням на заяву заступника голови МЗС РФ Григорія Карасіна.

"Ми бажаємо новому міністрові успіхів і готові до контактів із ним", - сказав російський дипломат.

За словами Карасіна, Клімкін добре відомий російській стороні як "один з найдосвідченіших, найвідоміших дипломатів України".

"Нам залишається тільки побажати йому результативно розпочати свою діяльність на цьому новому відповідальному посту. Завдання в нього будуть непростими, оскільки йдеться насамперед про міжнародний зріз тих проблем, які зараз хвилюють, мабуть, увесь світ: це - припинення силової операції на південному сході, початок процесу всеосяжного діалогу, як прийнято говорити, інклюзивного діалогу, який би включав всіх без винятку представників і півдня, і сходу, і центру, і заходу, для того, щоб ідеї децентралізації влади, ідеї поваги до російської мови, всіх національностей України взяли гору. Природно, роль міністра закордонних справ у цій роботі буде вагомою", - наголосив заступник голови МЗС РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram