ГоловнаСвіт

Кадиров: відставка не звільнить Дещицю від необхідності просити пробачення у Путіна

Глава Чечені сподівається, що Україна зробить все для "поліпшення відносин з братською Росією"

Кадиров: відставка не звільнить Дещицю від необхідності просити пробачення у Путіна
Рамзан Кадыров
Фото: http://vesti.az

Глава Чечні Рамзан Кадиров заявив, що відставка в. о. глави МЗС України Андрія Дещиці не звільнить його від необхідності просити вибачення за образи на адресу президента РФ Володимира Путіна, повідомляє РИА Новости.

"Хочу підкреслити, що відставка не звільняє Андрія Дещицю від необхідності публічного і щирого каяття у своїй негідній поведінці біля посольства Росії", - написав Кадиров у середу на своїй сторінці в Instagram.

"Президент України Петро Порошенко прийняв рішення замінити в. о. міністра закордонних справ Андрія Дешицю. Це позитивна ознака. Людина, яка не знає норми моралі, етики, котра не розуміє основи дипломатії, не може бути на чолі зовнішньополітичного відомства. Хочеться сподіватися, що слідом за цим керівництво України зробить і інші кроки, спрямовані на оздоровлення ситуації, поліпшення відносин з братською Росією, припинення військових дій на сході країни", - додав чеченський лідер.

Нагадаємо, минулої суботи Дещиця прийшов до російського посольства в Києві, на яке напали радикали, і виголосив в присутності журналістів і під схвальні вигуки натовпу нецензурні образи на адресу Путіна. Кадиров після цього заявив, що українська влада повинна щоранку просити вибачення у президента Росії, в тому числі сам Дешиця - на колінах. Глава України Петро Порошенко в середу запропонував парламенту призначити новим головою МЗС посла в Німеччині, обов'язки міністра продовжує виконувати Дещиця.

Нагадаємо, минулої суботи, коли обурена юрба ледь не штурмувала посольство Росії, Дещиця нецензурно висловився про президента РФ Володимира Путіна, чим спровокував дипломатичний скандал.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram