ГоловнаСвіт

Лавров розкритикував висловлювання голови МЗС Польщі про РФ

Сікорський стверджує, що Росія програє конфронтацію з НАТО

Лавров розкритикував висловлювання голови МЗС Польщі про РФ
Лавров

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров назвав недоречними висловлювання голови МЗС Польщі Радослава Сікорського про те, що Росії краще бути союзником Заходу, ніж васалом Китаю.

Про це у суботу, 14 червня, повідомляє РИА Новости.

"Це важко зрозуміти. Радослав Сікорський цитував Збігнєва Бжезинського, сказавши, що Росії краще бути союзником Заходу, ніж васалом Китаю. Але одна справа політолог, причому досить віковий, який не займає ніяких державних посад і може собі дозволити різні безвідповідальні заяви, а інша справа, коли діючий міністр закордонних справ великої європейської країни цитує цього політолога, підкреслюючи при цьому, що повністю з ним згоден. Це недоречні висловлювання для будь-якого серйозного політика. Сікорський також заявив, що Росія програє конфронтацію з НАТО, оскільки співвідношення сил - один до 16. Хто збирається воювати з НАТО і хто в НАТО збирається воювати з Росією, я не знаю", - заявив Лавров в інтерв'ю програмі "Постскриптум".

Лавров також сказав, що має намір поцікавитися у Сікорського, чим викликані його настільки епатажні заяви, додавши, що польський міністр "славиться екзотичними висловлюваннями". "Можливо, тут позначається його прагнення взяти участь в гонці за якийсь європейський пост. Його ім'я згадувалося в зв'язку з можливими прийдешніми перестановками в ЄС і НАТО. Не виключаю, що це прагнення використовувати подібного роду заяви, щоб привернути увагу до власної персони. Поцікавлюся, і подивимося, що він відповість", - додав голова МЗС РФ.

На тлі конфлікту на сході України Радослав Сікорський не раз висловлювався проти РФ. Так, він виступив проти продажу Москві французьких вертольотоносців "Містраль", які будуються на замовлення РФ. Окрім того, він зазначив, що в Польщі повинен бути присутній збільшений контингент військових з США та Європи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram