ГоловнаСвіт

Через паводок у Сибіру евакуйовано більш ніж 10 тисяч людей

Режим підвищеної готовності оголошено для Туви та Бурятії

Через паводок у Сибіру евакуйовано більш ніж 10 тисяч людей
архив
Фото: EPA/UPG

У Сибіру більш ніж 10 тисяч людей евакуювали через паводок. Про це повідомили в МНС Росії.

У 17 муніципальних утвореннях, за попередніми даними, досі підтоплено 50 населених пунктів, де мешкає понад 11 тисяч осіб. Постраждали 12 ділянок дорожнього руху, пошкоджено шість мостів.

Розгорнуто 40 пунктів тимчасового розміщення, в яких перебуває понад 1500 осіб. Життєзабезпечення населення організовано.

"Створено систему антикризового управління, організовано роботу оперативних штабів Сибірського регіонального центру МНС Росії і головних управлінь МНС Росії в республіках Алтай, Тува, Хакасія і Алтайському краю, а також оперативних штабів безпосередньо на місці надзвичайної ситуації", - йдеться в повідомленні МНС.

До робіт залучено понад 17 тисяч осіб і більш ніж чотири тисячі одиниць техніки, зокрема 10 повітряних суден.

Раніше в Алтайському краї, Республіці Алтай і Хакасії ввели режим надзвичайної ситуації. За словами голови МНС Росії Володимира Пучкова, який також є керівником урядової комісії з надзвичайних ситуацій, режим підвищеної готовності оголошено для Туви і Бурятії.

В Управлінні Слідчого комітету Росії в Республіці Алтай повідомили, що стосовно низки посадових осіб адміністрацій муніципальних утворень проводять дослідчі перевірки за ознаками складу злочину, передбаченого ст. 293 КК РФ "Недбалість". Встановлено, що 30 травня внаслідок зливових дощів "заподіяно великого збитку і окремим громадянам та організаціям, і Республіці Алтай загалом".

Зазначають, що, імовірно, чиновники "не вжили заходів, щоб своєчасно організувати та реалізувати заходи захисту населення і підконтрольних їм територій від надзвичайної ситуації природного характеру".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram