ГоловнаСвіт

У Сербії через повені загинула 51 людина

Збиток від стихійного лиха становить близько 1 млрд євро

У Сербії через повені загинула 51 людина
Фото: EPA

У Сербії через повінь загинула вже 51 особа.

Як повідомляє

ИТАР-ТАСС із посиланням на прем'єр-міністра країни Олександра Вучича, із загального числа загиблих 24 людини втонули, одна загинула внаслідок зсуву, а 26 осіб, які перебували на затоплених територіях, "померли від природних причин". До них належить і серцевий напад від стресу, спричиненого стихійним лихом. Ще четверо вважаються зниклими безвісти, повідомив Вучич.

Відповідаючи на запитання депутатів під час виступу в парламенті країни, прем'єр заявив, що сербський уряд у критичній ситуації "зробив усе, що було можна, реагував швидко і вжив усіх заходів для того, щоб урятувати людські життя і майно внаслідок катастрофічної повені".

Напередодні ввечері Вучич повідомив в інтерв'ю національній телерадіокомпанії РТС, що збитки від повені в Сербії становлять близько 1 млрд євро. При цьому допомога з-за кордону зможе покрити лише близько 20% збитків, зазначив він.

За словами Вучича, ситуація в затоплених районах поліпшується, уряд склав план відновлення після стихійного лиха. "Усі, в кого зруйновані будинки, отримають нове житло", - пообіцяв прем'єр. Як зазначив Вучич, до середини наступного тижня уряд підготує повний звіт у зв'язку з повінню.

За інформацією МВС країни, всього під час повені евакуйовано 31879 осіб. Загалом від повені постраждали 39 муніципалітетів і більш ніж 1,6 млн жителів. Великого збитку завдано сільському господарству, енергетичному й транспортному сектору країни.

Нагадаємо, 15 травня на території Сербії через повені оголосили режим надзвичайного стану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram