ГоловнаСвіт

У Латвії телеканал звинуватили в "необ'єктивному" висвітленні подій в Україні

Телеканал заплатить штраф у розмірі €4,6 тисячі

У Латвії телеканал звинуватили в "необ'єктивному" висвітленні подій в Україні
Фото: id77.livejournal.com

Національна рада з електронних ЗМІ Латвії вирішив накласти штраф на Перший Балтійський канал за поширення необ'єктивної інформації про ситуацію в Україні, повідомляє інтернет-портал Delfi.

"Національна рада з електронних ЗМІ оштрафувала Перший Балтійський канал за поширення необ'єктивної інформації. ПБК доведеться заплатити €3,6 тисячі - максимальний передбачений штраф", - йдеться в повідомленні.

Претензії до Першого Балтійського каналу виникли у зв'язку з відображенням подій в Україні. Йдеться про сюжети у випусках програми "Час" 25 і 26 лютого, а також 1, 2 і 4 березня. Максимальний штраф накладено на тій підставі, що порушення повторювалися.

За словами представників Нацради, у спірних сюжетах ПБК було дано слово тільки тим особам, які вважали Майдан незаконним і називали нове керівництво України злочинцями. Такі відомості можуть спровокувати розкол і в латвійському суспільстві, вважають у раді.

Рада також ухвалила рішення покарати ПБК за порушення норм мовлення - недотримання встановленої мінімальної пропорції латиської мови. За це телеканал заплатить ще €1000, пише Delfi.

Раніше рада ухвалила рішення призупинити на три місяці мовлення в Латвії телеканалу "Россия-РТР" через необ'єктивне, на думку чиновників, висвітлення подій в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram