ГоловнаСвіт

Медведєв: вимоги України про пільгову ціну на газ - шантаж

Прем'єр РФ назвав дії української влади хамством

Медведєв: вимоги України про пільгову ціну на газ - шантаж
Медведев

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв назвав вимоги України про надання Росією пільгової ціни на газ з наступною оплатою боргу шантажем та хамством.

Про це 24 травня повідомляє РИА Новости.

За його словами, Київ має заплатити все, обговорюється тільки графік платежів.

"Вони (Україна) повинні заплатити все, тому що домовленості повинні виконуватися. Я дуже люблю цю цитату і в черговий раз процитую на латині : pacta sunt servanda - "всі договори, всі угоди повинні виконуватися". А ось графік платежів, графік ліквідації заборгованості - це можна обговорювати, але нехай починають платити", - сказав Медведєв в інтерв'ю програмі "Вести в суботу" з Сергієм Брильовим.

"Я сьогодні в черговий раз прочитав (що хтось із представників української влади заявив - ред.): "Так, будь ласка, будемо платити, але нехай спочатку іншу ціну введуть". Це що за шантаж такий? Ви покажіть, що ви готові платити, тим більше грошики - то є. Покажіть, що ви внесли якусь суму зрозумілу, ось тепер давайте поговоримо про майбутнє співробітництво - це нормальна історія, а вони кажуть: "Ні, спочатку поверніть нам преференційну ціну, особливу ціну, а потім ми, можливо, погасимо вам борги" - це нікуди не годиться, це просто хамство", - заявив Медведєв.

Нагадаємо, Росія нарахувала Україні $ 3,5 млрд боргу за поставлений газ, а також виставила авансовий рахунок на $ 1,7 млрд за поставки газу в червні. Як повідомлялося, Росія вважає, що продає газ по $ 485 за тисячу кубометрів. При цьому Україна заявила про готовність погасити у 10-денний термін борг за російський газ, але за умови, що буде повернута колишня ціна у $ 268 за тисячу кубометрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram