ГоловнаСвіт

Захоплення Донбасу обійдеться Путіну в 3,5 разу дорожче за анексію Криму, - Сікорський

МЗС Польщі вважає, що сепаратисти зазнали поразки в більшості регіонів Південного Сходу України

Захоплення Донбасу обійдеться Путіну в 3,5 разу дорожче за анексію Криму, - Сікорський
Радослав Сикорский
Фото: www.news-poland.com

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає, що захоплення Росією українського Донбасу обійдеться їй у 3,5 разу дорожче, ніж анексія Криму в березні цього року.

Про це Сікорський сказав в інтерв'ю Rzeczpospolita, повідомляє УНІАН.

"Було б добре, щоб (президент РФ Володимир Путін, - Ред.) зробив висновки з того, що робиться в Криму, де панує величезний організаційний хаос і де є величезні економічні втрати. Спроба відірвати Донбас, де живе в 3,5 разу більше людей, була б пропорційно дорожчою", - сказав він.

За словами Cікорського, сьогодні зрозуміло, що спроби організувати сепаратистські путчі в більшості регіонів Південного Сходу України зазнали поразки. Він також зазначив, що Росія, лобіюючи федералізацію України, насправді хоче послабити країну, щоб вона не могла інтегруватися з Євросоюзом.

"Щось схоже пропонували Молдові. Йдеться про те, щоб та її частина, де ключовий вплив має Росія, - Придністров'я - мала право вето в питаннях зовнішньої політики, які стосуються цілої держави. Так можна створити абсолютно некеровану структуру, де блокуються реформи, у майбутньому - європейська інтеграція", - зазначив міністр.

Сікорський також позитивно оцінив той факт, що нова українська влада вирішила децентралізувати органи влади шляхом проведення реформи місцевого самоврядування за прикладом Польщі, а не провести федералізацію, як пропонує Росія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram